BEHANDLING

Kort om Zoneterapi:
Zoneterapi er en gammel behandlingsform. Det er vanskeligt at plasere zoneterapiens oprindelsessted, om det er hos ægypterne, de amrikaniske indianer, eller østen? Zoneterapi er en fanfastisk behandlingsform, der genskaber balancen i kroppen,renser ud for affaldsstoffer og reducerer stress homoner. Zoneterapi er en behandlingsform, hvor man via trykbehandling under fødderne opnår en stabiliserende effekt overalt i kroppens organer Og vævsområder, som en ekstra supplement til zoneterapien kan man arbejde med trykmassage og punkter overalt på kroppen.

Terapeuten danner sig et billede af ubalancens karakter, placering og styrke gennem de enkelte rekflekszoners ømhedsgrad, hudens tilstand m. v. Behandlingerne tilrettelægges herefter på dette grundlag.

Der kan sagtens forkomme ømhed i zoner,der berører organer og vævsområder, som klienten ikke har haft nogen anelse om var i ubalance. En af fordelene zoneterapeuten har frem for lægener,at man på et tidligt tidspunkt kan konstantere begyndende problemer i organer eller vævsområder, og kan derfor inden tilstanden udvikler sig til en helbredsbelastning nå,at genoprette balancen.

Reaktioner:
Reaktionerne ses som et led i helbredelsen, selvom de ofte kan være ubehagelige eller direkte smertefulde.

- Afslappende træthed og dyb søvn.
- Forøget vandladning (uklar og kan lugte ubehagelig)
- øget tarmfunktion, afføringen kan blive ildeluktende,slimet, misfarvet,og der kan forekomme luftdannelser.
- Udskillelse gennem næse og svælg,hvilket kan give sekreter, der kan varierer i farve, lugt og konsistens.
- Huden aktiveres,svedreaktionen øges, og bliver ildelugtene. Derkan forekomme små udbrud af eksem.
- Kvinder udskiller mere udflåd ofte så skrap og koncentreret, at det fremkalder irritation eller sår i det omkringlæggende væv.
- Gamle sygdomme,som ikke helt er blevet kureret eller som er undertrykt med medicin, kan for en kortere periode bryde ud på ny.
- Psykiske reaktioner optræder over en bred skale, lige fra gråd til befrielse af latter.

Hvis en eller flere af disse reaktioner kommer, er det en reaktion på behandlingen, og så er det vigtigt klienten ikke stopper behandlingerne,også selvom reaktionerne af og til kan være ubehagelige. Reaktionerne er positive og et led i behandlingensforløbet. Reaktionerne skal ikke opfattes som en forværring.

Massage:
Massage er en af de ældste afslapnings/behandlingsteknikker.
Massagens kunst, der løsner alle former for stress og indre spændinger.

Hele vores liv manifesterer sig i musklerne, således kan fortrængte konflikter udvikle nogle karakterististiske muskelspændinger i kroppen. Disse muskelspændinger virker til en begyndelse som en beskyttelse mod de intense indre følelser fx angst, som ligger fortrænkt i underbevidstheden. Efterhånden kommer musklen til at rumme selve den følelsmæssige konflikt. Musklen bliver som et panser der rummer selve stress angsten, og personens tilbagevendende stress angst er nerveimpulser, som sendes fra musklen til nervesystemet/eller omvendt.

- Forbedre blodcirkulationen
- Fjerner affaldsstoffer
- Løsner spændinger/overalt i kroppen
- Virker beroligende
- Reducerer stress/psykiske problemer

Psykobiologisk bevidsthedsterapi:
Destruktive adfærdsmønster og tankermønster.
Nyere forsking har i de sidste årtier fundet ud af at tanker og følelser følges ad. Via nervesystemet sendes signalstoffer/nerotransmitter afhængig af hvilke tanker vi tænker, ud i blodet og forsyner de indre organer, muskler og immunforsvaret. I samarbejde med klienten arbejdes med bevidsthedsterapi. Dvs. arbejder bevidst på at ændre destruktive adfærdsmønster/tankermønster. Da man ved at det på sigt skaber sygdomme; alligier, astma, migræne/hovedpine, diabeties 2, forhøjet blodtryk, hjerte/kar-sygdomme, ja selv kræft.

Fodpleje:
Fjernelse af hård hud, vorter/ligtårne- klipning af negle/nedgroet-slibning/rensning.
Massage til knæ.

Ansigtspleje:
Afrensning - hudanalyse - peeling - damp - dybderens - ampul efter hudtype - ansigts-, skulder- og nakkemassage - ansigts- og dekolte maske - tonic - øjen-og dagcreme samt produkt og plejevejledning.